Нове будівництво на Оболоні зруйнує вже існуючі будинки?


Мешканці Оболонського району побоюються, що скандальне будівництво по вулиці Прирічній, 3, знищить їхні будинки.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили місцеві активісти, які упродовж багатьох років виступають проти будівництва.

"При підготовці будівельного майданчику було зруйновано легендарний дитячий майданчик "Казка", що був окрасою району. Майданчик був створений з різьблених дерев’яних скульптур казкових персонажів і був найпопулярнішим місцем відпочинку дітей Оболоні. На даний час будівельники вирили котлован та закопали залізобетонні сваї. Це призвело до руйнації будинку №5 по вулиці Прирічній", - розповіли мешканці.

За їх словами, на будинку утворились величезні тріщини, а каналізацію постійно затоплює.

"На будівельному майданчику залишається встановлений будівельний кран, який не експлуатується вже багато років (з 2003) та становить небезпеку. У будь-який момент кран може впасти на будинок та пішохідну зону. За технічним станом будівельного майданчику не ведеться жодного спостереження", - розповів місцевий житель Владислав Михайленко.

Він додав, що при цьому всьому, вулиця Прирічна взагалі є намивною дамбою.

"Будівельні роботи призвели до порушень цілісності масиву намитого ґрунту. Якщо терміново не відновити порушений стан, ґрунт буде поступово сповзати до затоки Дніпра продовжуючи руйнацію інженерних мереж, автомобільної дороги, пішохідної зони та будинку №5", - наголосив Михайленко.

Днями мешканці дізналися, що міська влада замість того щоб повернути оболонцям дитячий майданчик намагається передати земельну ділянку КП "Спецжитлофонд" для будівництва житлового будинку. 

"Мешканці звертались з місцевою ініціативою до Київської міської ради, вимагаючи відмінити незаконне будівництво. Оболонський райсуд зобов’язав Київраду розглянути питання заборони будівництва. Але Київрада рішення суду не виконує", - наголосили жителі.

Як відомо, у 2003 році Київрада надала в оренду 0,62 га (в тому числі 0,02 га в межах червоних ліній) на вул. Прирічній, 3 у короткострокову оренду на 5 років для будівництва житлового будинку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ