Екологи захистили урочище "Теремки" від забудови


Столична влада на вимогу екологічних організацій міста змінила місце розташування депо "Деміївське", яке планували збудувати в урочищі "Теремки".

Про це повідомили активісти "Національного екологічного центру України" з посиланням на лист головного архітектора Києва Сергія Целовальника.

"Згідно з рішеннями Концепції стратегічного розвитку Києва до 2025 року, після станції метрополітену "Васильківська", заплановане будівництво станцій "Іподром", "Теремки" та депо "Деміївське" в урочищі "Теремки". Однак це урочище входить до національного природного парку "Голосіївський", - сказав заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк.

"Ідея побудувати у заповідному лісі депо метрополітену виглядає більш ніж абсурдно. Однак нам повідомили, що на нараді із завершення розробки проекту Генплану Києва до 2025 року, проектну документацію було скориговано, а місце розташування майданчика для депо змінено", - сказав Василюк.

Він додав, що учасники наради вирішили схвалити пропозицію розмістити депо за межами Києва, на землях Києво-Святошинського району. Київська адміністрація вже звернулась з пропозиціями про це до Святошинської РДА.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ