Кияни переплатили за неякісні компослуги 30 мільйонів


За ненадані або надані не у повній мірі комунальні послуги упродовж 2011 року киянам перераховано понад 30 мільйонів гривень.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє прес-служба мерії.

Він додав, що розпорядженням голови КМДА визначено систему якісних показників комунальних послуг та порядок перерахунку за неякісні послуги або надані не у повній мірі.

Разом з тим голова КМДА, Олександр Попов дав доручення комунальним службам активізувати роботу зі встановлення лічильників у житловому фонді Києва.

"Обсяг заходів зі встановлення пристроїв обліку, запланованих на попередній рік, не виконано. Більше того, я не бачу динамічних тенденцій у зрушенні цього питання. До кінця поточного року необхідно обладнати будинковими та квартирними лічильниками усі будинки міста. Кияни повинні сплачувати виключно за реально спожиті послуги", – наголосив голова КМДА.

Він також додав, що з метою реалізації цієї програми, бюджет столиці буде скориговано, і на оснащення лічильниками житлового фонду буде додатково спрямовано 50-60 мільйонів гривень.

За словами Мазурчака, сьогодні 36% будинків міста обладнані тепловими лічильниками, та 99% – лічильниками води. Також за минулий рік було встановлено 1 тисячу 100 квартирних лічильників.

"За 3 роки ми плануємо обладнати будинковими та індивідуальними лічильниками увесь житловий фонд Києва", – сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ