Супермаркет виживає з власних квартир 60 сімей?


Мешканці житлового будинку по вул. Бойченка, 5, у Києві просять генпрокурора Віктора Пшонку і президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з руйнуванням будинку внаслідок ремонту приміщення під супермаркет.

Про це на прес-конференції заявила голова ініціативної групи мешканців будинку по вул. Бойченка, 5 Оксани Лукашевич, повідомляє УНІАН.

За її словами, ремонт приміщення на першому поверсі і у підвалі будинку під розміщення магазина розпочався 10 січня цього року.

"Це роботи з руйнування будинку. Три величезні дірки у несучій стіні будинку розміром 2х2 кв. м... Зроблено сходи у підвал, там прорубано отвір для дверей. Планувалося, що це буде під'їзд для розвантаження продуктових машин. Це у дворі будинку, поряд з парадним, під нашими вікнами", - сказала жінка.

Вона додала, що також планували ще у торцевій стіні будинку зробити проріз для того, щоб ще один під'їзд організувати для розвантаження продуктових машин.

"Почали зносити нашу зелену зону біля будинку для того, щоб організувати там стоянку і розвантаження хур. Якщо говорити про те, що магазин працює до 22 годин, то можна собі уявити, що наше спокійне життя закінчиться з введенням цього магазина", - уточнила Лукашевич.

Вона наголосила, "хрущовка", в якій проживають 60 сімей, перебуває в аварійному стані, тож з 27 січня мешканці будинку "живим ланцюгом" перешкоджають його руйнуванню.

За словами Лукашевич, 14 лютого мешканці направили звернення до адміністрації міста і Дніпровського району, прокуратури Києва і Дніпровського району, до Державного архітектурно-будівельного контролю, управління впорядкування, управління житлового господарства, ЖЕК, проте одержали "нейтральні" відповіді.

Лукашевич додала, що жодного разу не бути надано дозвільних документів на проведення ремонту і перепланування приміщення.

У свою чергу юридичний технолог, магістр права Ігор Кизіма повідомив, що мешканці звернулися за захистом своїх прав до суду. Засідання призначено на 2 квітня в Дніпровському районному суді Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ