Музей Булгакова закрили?


27 березня через ремонт вулиці припинив свою діяльність Музей Михайла Булгакова на Андріївському узвозі, 13.

Про це заявив колектив музею, повідомляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Впевнений, що немає жодної причини так нахабно і несподівано припиняти роботу музею, який закривають через ремонт Андріївського узвозу, хоча сама по собі ідея закривати будинки через ремонт проїжджої частини – безглузда", - сказав депутат.

Він додав, що київська влада закрила музей без попередження та ще й напередодні весняних канікул.

"Колектив місяцями збирав заявки на екскурсії в період весняних канікул з усіх шкіл країн СНГ та Києва, а тепер замовлені екскурсії доводиться скасовувати не відомо до якого періоду, адже дату, коли музей знову почне працювати влада не називає", - сказав Бригинець.

Щоправда, згодом Бригинець розіслав повідомлення про те, що музей продовжує працювати. 

"Незважаючи на обіцянки будівельників заблокувати вхід до Музею Булгакова, цього на щастя поки не сталося. Завдяки активній позиції громадськості та ЗМІ, перекриття не відбулося і музей хоч і знаходитися під загрозою закриття, але все ж таки працює", - написав він.

Як відомо, літературно-меморіальний музей Михайла Булгакова — будинок-музей у Києві, в якому письменник жив з дружиною та мав свою лікарську практику. У 1989 році Київський виконком ухвалив Рішення про створення Літературно-меморіального музею Булгакова. Два роки тривали реставраційні роботи. А 15 травня 1991 року двері музейного закладу вперше відкрилися для відвідувачів. Сучасний музейний заклад перебрав на себе і функції будинку з вул. Воздвиженської, 10 в Києві, де народився майбутній письменник, бо той вже зруйнували.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ