Безробітні можуть безкоштовно вивчитися до Євро


Київські безробітні можуть безкоштовно отримати професію до Євро-2012, пройшовши кількамісячні курси від Київського центру зайнятості.

Про це на прес-конференції 26 березня розповіла начальник відділу організації професійного навчання центру Тетяна Пянтак, повідомляє офіційний сайт Київського міського центру зайнятості.

"Ми готуємося до Євро-2012, де потрібні будуть бармени і адміністратори, які володіють англійською мовою. До кожної групи у нас свій підхід. Коли ми оголошуємо конкурсний відбір, то направляємо запрошення для навчальних закладів до участі в тендері, розміщуємо оголошення на інтернет-сайтах. Перш за все, ми звертаємо увагу на найкращі навчальні плани і погоджуємо ті пропозиції, які задовольняють безробітних, роботодавців і нас", - сказала вона.

Пянтак пояснила, що якщо безробітний пройде навчання на їхніх курсах, то він мусить піти працювати на запропоновану роботу за набутою спеціальністю, в іншому разі – оплатити курси.  

"Якщо ми вклали в людину кошти, потім вона навчалася 9 місяців, наприклад, на касира і після навчання повідомить нас, що не хоче працювати касиром, то вона змушена буде повертати кошти за повний курс навчання. Якщо людина принесла дві відмови від підходящої вакансії, то вона буде сплачувати кошти за своє навчання", - додала вона. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ