Зелені зони в Ірпені забудовують таун-хаусами для "нужденних"?



В Ірпені роздача земель, вирубка лісів та незаконна забудова доводить людей до сутичок: купуючи квартиру в зеленій зоні, за кілька місяців місцеві жителі за вікнами бачать вже інший пейзаж.

Під будівельний бульдозер потрапляють парки, сквери і території санаторіїв, повідомляє ТСН.

Влада запевняє, землю виділяють не багатіям, а нужденним. У Державній архітектурній інспекції кажуть, таунхауси, які ростуть на місці сосен, зводяться без дозволів. Міліція порушила кримінальну справу, а вони все одно будують.

Забудовники зі свого боку запевняють, що вся дозвільна документація в них є. Навіть на забудову 4 га кардіологічного центру.

Парки та зони відпочинку з кожним днем забудовують дедалі більше.

"У нас зараз будується 140 об'єктів в Ірпені, є документи, що підтверджують те, що у нас вкрали одним рішенням 8 парків та скверів – це останні зелені зони", - розповів координатор громадського руху захисту зелених зон Ірпені Лаврентій Кухалейшвілі.

Місцева влада заявляє, що віддають землю через сміття. Воно збирається на узбіччях доріг, тому перед гостями незручно.

"Іде дорога – з одного боку приватний сектор, а з другого зелені насадження, де збираються сміття і таке інше. Вирішили – треба впорядкувати вулиці і виділити земельні ділянки", - сказав міський голова Ірпені Володимир Скаржинський.

Він додав, що ділянки віддають всім знедоленим та нужденним.

"Медикам, вчителям, соціальним працівникам біля двохсот ділянок було виділено",- сказав мер.

Однак, якщо вірити його словам, то ірпінські медики та вчителі настільки багаті, що одразу зводять п'ятиповерхівки і потім продають їх, відзначає ТСН.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ