Багатії розбирають береги Канівського водосховища під котеджі



Фото http://v8.cache3.c.bigcache.googleapis.com

Канівське водосховище інтенсивно забудовують приватні особи. Не лише береги водосховища – навіть водне плесо опинилось у власності багатіїв, хоча цю землю можна лише брати в оренду для сінокосу, повідомляє ТСН.

На державній землі, яку категорично заборонено передавати у приватну власність, вже все готове до дачного сезону: споруджені будинки, у дворі стоять човни.

Місцями ще триває будівництво – стоїть купа будівельних вагончиків, намитий пісок у кілька гектарів, фундамент під маєток.

Багатії підбираються все ближче до води. freemarket.kiev.ua

У приватній власності разом з двома га землі опиналась навіть частина водного дня, однак місцевих чиновників, при відведенні землі, цей факт геть не збентежив.

"При проекті землевідведення бралися матеріали попереднього погодження, всі інстанції дозволили відведення цих земель і перешкоджати відведенню ми не могли", - пояснив головний спеціаліст управління Держкомзему Бориспільського району Володимир Геращенко.

Заступник Київського міжрайонного екологічного прокурора Ігор Добринін запевнив, що чиновники управління земельних ресурсів Бориспільського району умисно опустили той факт, що ці землі належать до земель водного фонду, і надали позитивний висновок, в результаті чого ці землі були передані у приватну власність.

Ці землі, нібито, дісталися бізнесменам та депутатам Бориспільської райради. На ділянці вже все готове до забудови: зрубано більше сотні дерев, а сама ділянка обгороджена. Власник цих двох гектарів землі прибережної захисної смуги недовго думаючи обгородив парканом навіть дорогу загального користування, тепер вона теж у приватних руках.

За проїзд цією дорогою плати ще не беруть, але пильно охороняють, відзначає ТСН.

Забирають навіть водне дно. Скоро покупатися чи порибалити буде зась! Фото 2000.net.ua

Охоронники забороняють знімати, пояснюючи лише, що це приватна територія. Яким чином землю, на якій розташовані гідроспоруди, змогли приватизувати, телефоном намагався пояснити представник власника: "Ви не знаєте, як землю роздають, чи що? Ну, ось, така доросла і не знає. Яким чином? Звичайним".

Земельні ділянки відводили згідно з розпорядженням Бориспільської райдержадміністрації. Її голова коментувати це питання поки відмовився.

Лише у Бориспільському районі роздано більше 30 га. На іншому березі водосховища така сама ситуація – там у приватній власності опинилися цілі два гектари водного дна.

У прокуратурі наголосили, що на ці ділянки накладено арешт, щоб виключити їх подальшу передачу у приватну власність.

"Подані позови до суду, щоб скасувати, визнати недійсними державні акти на право власності на землю", - розповів старший помічник Дніпровського екологічного прокурора Борис Меєрович.

Щоправда, частину ділянок уже перепродали, і їх покупці вважаються добросовісними набувачами. Цікаво також те, що до цих маєтків можна дістатися лише через військову частину, доступ до якої мав би бути обмеженим. Але машини тут їздять вільно, відзначає ТСН.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ