Німці порадили "Київенерго" замінити 60% тепломереж


Німецька компанія ECHI (Energieconsulting Heidelberg International) виконала технічний аудит столичних тепломереж на замовлення "Київенерго" і рекомендувала замінити близько 60% трубопроводів.

Про це повідомляє прес-служба столичної енергокомпанії.

Також експерти порадили поступово відмовою від центральних теплових пунктів, встановивши натомість індивідуальні, а будинки обладнати приладами обліку тепла.

На думку експертів, експлуатація теплового господарства Києва без суттєвих змін призведе до погіршення послуг, що надаються споживачам, і збільшення втрат тепла.

"Орієнтовні витрати на реалізацію проекту – 10,1 мільярда гривень. Результатом цих капіталовкладень стане покращення надійності теплопостачання міста та економічний ефект і для компанії, і для споживачів", йдеться в повідомленні "Київенерго".

"Висновок незалежних експертів підтверджує єдиний правильний шлях розвитку міської системи теплопостачання – інвестувати в її модернізацію. Це мільярди гривень, які без навантаження на міський бюджет можна залучити тільки в рамках державно-приватного партнерства", – сказав гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко.

Він наголосив, що втрата часу в даному випадку призведе до "незворотних процесів руйнування системи теплопостачання Києва, загрози безпеці киян, зростання витрат на постачання тепла і втрати його якості".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ