Кияни заробляють на вазонах і граючись у Facebook



Фото sadinfo.net

Заповзятливі кияни знаходять усі нові способи підробітків. На сайтах оголошень можна знайти незвичайні пропозиції й послуги, для виконання яких найчастіше навіть не треба виходити з дому. Заробити на цьому можна до 5 тисяч гривень, пише "Сегодня".

Так, киянин Олександр продає "лайки" для "Фейсбука".

"У будь-якій кількості й за короткі строки", йдеться в його оголошенні.

За словами хлопця, охочих підвищити свій рейтинг у соцмережах чимало.

"У середньому виходить заробити до 1,5 тисячі гривень, продаю 1 тисячу лайків за 400 гривень. Але кожного місяця виходить по-різному. Багато просто хочуть показати іншим, що його сторінка або певний пост популярні, і завести побільше друзів. Звертаються й з комерційними мотивами. Наприклад, з'являється якась нова послуга, про яку ще не знають. А багато "лайків" — доказ, що послуга розкручена й нею користується багато людей", - розповів Олександр.

Ще один вигідний бізнес — продаж акаунтів з героями онлайн-гри, які дійшли до вищого рівня. Їхня вартість залежить від рівня героя й доходить до 4 тисяч гривень. Це стосується онлайн-ігор, у яких потрібно платити за участь.

Також заробляють на послузі "незалежний консультант". За словами киянина Василя, він пропонує людям вибирати правильний і потрібний товар.

"Наприклад, людина хоче купити ноутбук, але зовсім нічого не розуміє в техніці, не знає, у який магазин йому їхати. Продавці можуть, бачачи, що людина не розбирається, підсунути якийсь неліквід. А я допомагаю йому вибрати те, що потрібно, залежно від його вимог. І в мене немає зацікавленості продати якийсь конкретний товар або привести покупця в певний магазин. Консультація коштує всього 50 гривень, але на місяць виходить заробляти пристойну суму", — розповів Василь.

Інженер-математик Ігор допомагає людям упорядковувати домашні бібліотеки й продає на їхнє прохання старі книги.

"Продати книги в основному просять літні. Я просто беру відсоток від продажу. У домашніх бібліотеках можу допомогти систематизувати й розставити книги або зробити електронний каталог. Це коштує від 50 копійок до 5 гривень за одну книгу, залежно від того, що саме потрібно зробити", — зізнався Ігор.

Натомість Наталя допомагає доглядати за рослинами, дає консультації, як правильно їх пересаджувати, як зробити, щоб вони не в'янули. За один вазон -  30 гривень. 

З найновіших послуг — пошук інформації в інтернеті. "Поки складно сказати, скільки можна заробити на місяць — послугу тільки запропонували й ціни поки договірні. Ціна за інформацію, на збір якої потрібно витратити день, приблизно 50 гривень", - розповів киянин Євген.

Видання відзначає, що для багатьох подібні послуги — не основний заробіток, а підробіток, яким можна займатися після роботи. А якщо порівняти із зарплатами по вакансіях, які, наприклад, пропонують, у Київському центрі зайнятості, то заробити на хобі можна більше.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ