У Київської оперети відбирають територію?


Забудовник Троїцької площі відбирає у Київської оперети територію, де після Євро-2012 мала бути зведена Мала сцена, приміщення виробничих цехів, які були у театру та ефективно функціонували, але були знесені ТОВ "Юджин".

Про це повідомила прес-служба Київського національного академічного театру оперети.

Згідно з повідомленням, на сьогодні компанія "Юджин" захопила 0,1 га земельної ділянки Київської оперети.

"З вини компанії "Юджин" театр втрачає частину території, яка принципово унеможливлює реалізацію планів добудови приміщення, де мала бути розміщена Мала сцена театру. Отже, свавілля забудовників позбавляє киян театральної зали, а акторів і режисерів можливості працювати та реалізовувати свій талант на благо киян", - заявив худкерівник оперети Богдан Струтинський.

Як відомо, в рамках реконструкції театру до будівлі мало бути добудоване приміщення, де мали розмістити Малу сцену, додаткові склади для зберігання декорацій, приміщення для постановчих і творчих виробничих цехів (столярня і бутафорський цех), яких театр зараз не має.

"Крім того, театр став фактично спонсорами рейдерів, адже Київська оперета сплачує за оренду землі, якою тепер користується приватна компанія", - додав Струтинський.

Він додав, що звертатиметься до президента Віктра Януковича, голови КМДА Олександра Попова та профільної комісії Київради допомогти закладу культури, який "постраждав від рейдерського захоплення комерційників", а також покарати винних за протиправні дії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ