Мешканці Банкової живуть з купою заборон, а додому ходять за паспортом



Балкони, що ивходять на Банкову, мають бути прибрані і порожні. Фото skyscrapercity.com

Мешканці будинків на Банковій, що поруч з Адміністрацією президента живуть за певними правилами і недолюблюють політиків.

Про це  пише "Сегодня"

Так, сусідам президента можна склити балкони лише з торця будинку, хоча коштує квартира у такому будинку $1,3 мільйона (орендувати можна за $2 тисячі на місяць).

У знатному будинку на розі Лютеранської й Банкової, побудованому 1936 року, де серед перших мешканців був вчений Євген Патон, квартири скромні, невеликі.

За словами мешканця квартири, вікна якої виходять на Адміністрацію президента, Володимира Гончарова, колись цей будинок називали елітним, бо тут жили науковці, працівники ЦК, заступники міністрів, міністри.

Склити балкони можна лише збоку. Фото Сегодня

"Жив, наприклад, відомий науковець, Бойко, здається. Він під час війни, коли німці вивозили наших людей на роботи в Німеччину, багатьох урятував — ставив їм небезпечні діагнози, усілякі інфекційні хвороби", — розповів Гончаров.

У своєму парадному він — єдиний старожил, мешкає з 1962 року.

"Інших змусили продати квартири. Життя змусило", - сказав пенсіонер, додавши, що нові мешканці, заселяючись, скуповують відразу по дві, а то й три квартири, часом — на різних поверхах.

Останнім часом тутешні квартири досить активно виставляють на продаж, чого ще не було рік-два назад, відзначає видання.

Мешканці будинку кажуть, що з балкона бачили багатьох президентів, але не зовсім подобається, що усі глави держави якось обмежують їхні права.

Цікаво, що наступ на свободи жителів будинку почав саме Віктор Ющенко. Під час його президентства на Банковій з'явилися куті ворота, а двері будинку, які виходять на площу перед адміністрацією президента, стали закривати на ключ.

Жителям також неможна склити балкони, не можна залишати речі на них чи вішати попрану білизну. Також мешканцям заборонено виходити на балкон. Коли до Януковича приїжджають гості.

Мешканці відзначають, що в радянський час усе було інакше: коли в Київ приїжджав Леонід Брежнєв, люди махали йому з балконів прапорцями.

Нині ж жителі цього будинку часто попадають додому по... паспортах, оскільки на час візиту vip-персон вулиці перекривають.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ