На Лук'янівському ринку влаштували побоїще


26 березня близько 5.40 майже сотня невідомих, зламавши ворота, увірвалася на територію Лук’янівського ринку, побила підприємців, які чергували вночі, виштовхала їх з ринку і там забарикадувалася.


Про це "Українській правді. Київ" повідомили представники громадської організації "Одне питання".

Активісти, які чергували вночі разом з підприємцями, викликали міліцію, швидку допомогу і пресу.

"Проте міліціонери поводилися мляво, втручатися у бійку не поспішали. Невдовзі прибули близько десятка активістів ВГО "КУПР". Вони відразу кинулися на створені рейдерами барикади, пробилися на захоплену територію і вигнали загарбників", - відзначили очевидці.  

Підприємці повернулися до своїх робочих місць,тим часом зібралися й інші працівники ринку.

Станом на 10 ранку ситуація на Лук’янівці спокійна, неподалік ринку стоять два автобуси з "Беркутом".

Те, що обстановка на території Лук’янівського ринку в Києві спокійна, підтвердили і в міліції.

"Зараз там усе заспокоїлося, зараз там немає нічого такого", - сказав начальник прес-служби Головного управління МВС Ігор Михалко, повідомляють "Українські новини".

Разом з цим Михалко підкреслив, що в цій ситуації до компетенції міліції входить лише забезпечення громадського порядку.

Крім того, він додав, що на сьогодні заяв від потерпілих у міліцію не надходило.

Як відомо, конфлікт на Лук'янівському ринку розпочався в середині березня: невідомі вже кілька разів намагалися захопити ринок, називаючись новими господарями.

15 березня близько 200 підприємців, які працюють на ЗАТ "Лук’янівський ринок", звернулися до депутатів Київської міської ради із проханням створити спеціальну комісію і втрутитися в конфлікт, який виник між новим і попереднім власником акціонерного товариства.

Однак Київська адміністрація, замість вирішити проблему, запропонувала підприємцям, які торгують на Лук’янівському ринку, перейти на інші комунальні ринки міста.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ