Замах на банкіра під Києвом інсценували?


Замах на голову правління банку "Союз" Сергія Дядечка, машину якого обстріляли 19 березня під Києвом, міг бути інсценованим.

Про це пише "Дзеркало тижня. Україна".

Видання відзначає: є вагомі підстави вважати, що ця версія дуже вірогідна.

Дядечко проходить свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів у "Родовід Банку".

У статті йдеться, що інсценування замаху могло бути вигідним тому, хто не хоче, щоб Дядечко потрапив на допит у Генпрокуратуру і був змушений там відповідати на цілий ряд незручних питань щодо афер "Родоводу" і загибелі одного з ключових свідків з розслідування фінансових махінацій у банку Геннадія Піскуна.

Автор підкреслює, що Дядечко завжди їздив з охороною, а в той вечір поруч не було ні машини супроводу, ні охоронця в автомобілі самого банкіра.

"Авто зупинилося перед купою каміння. Тут через паркан вискочили два кілери й відкрили вогонь. Якщо подивитися на місце події, стає зрозуміло, що кілери стріляли по нерухомій машині з чотирьох-п’яти метрів. З автоматів АК-74 було випущено близько 25—30 патронів. Однак при стрільбі впритул усі постріли було зроблено не у водія і не в пасажира, а чомусь у двигун і в порожнє переднє сидіння. Не бачити цього кілери не могли", - пише видання.

Автор статті підкреслює, що за цей час слідчі СБУ жодного разу не викликали хоча б на допит власників "Родоводу", в руках яких знаходилися всі важелі фінансового управління.

Колишній президент банку Сергій Бубка спокійно працює в Національному олімпійському комітеті, представляє країну на міжнародній арені. Денис Горбуненко — колишній голова правління банку — в Лондоні. Третій основний засновник-Дядечко — спокійно працював у Києві.

"Тепер же, після відходу з СБУ Валерія Хорошковського, "контролювати" справи щодо "Родовіду", очевидно, вирішили якісь інші, ще більш "принципові" люди. Можливо, з ГПУ. Дядечко в разі активізації слідства у справі "Родоводу"- клієнт номер один", — відзначає видання.

Як підкреслюється в статті, після замаху "з’являється привід для втечі за межі батьківщини".

"Дядечко виїхав, і тепер слідчим буде дуже нелегко до нього добратися", — резюмує автор.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ