На День Києва прогуляють не менше 5 мільйонів



Фото neverlera.livejournal.com

На святкові заходи у День Києва цього року буде витрачено не менше 5 мільйонів гривень.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє УНІАН.

"Ми зараз працюємо з різними благодійними фондами, з активним бізнесом, який патріотично налаштований, має певну громадську позицію для того, щоб залучити кошти на святкування. Перш за все, за рахунок позабюджетного джерела. У цілому я не можу сказати скільки це буде. Але, враховуючи, що ми хочемо на супервисокому рівні провести День міста, то я думаю, 5 мільйонів гривень, як мінімум, вийде. Але бюджетних буде набагато менше", - сказав чиновник.

Водночас депутат Київради Олександр Бригинець заявив, що заборгованість Головного управління культури КМДА перед організаціями за проведення культурно-мистецьких заходів у 2008-2011 роках становить 1,5 мільйона гривень.

Однак, за словами голови КМДА, він не пам’ятає, щоб до нього надходили звернення організаторів святкувань щодо необхідності погашення боргів за попередні роки.

Попов звернув увагу, що, як правило, міська влада залучає значні позабюджетні кошти на організацію та проведення святкових заходів.

"В основному святкування проходять саме за цей ресурс – за кошти спонсорів. Якщо якась сума боргу залишилась, то найближчим часом ми розрахуємось", - запевнив керівник КМДА, додавши, що перевірить інформацію Бригинця про борги.

Як повідомлялося раніше, Попов має намір влаштувати небачену гулянку на День Києва. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ