Екологи судяться з прокуратурою через дельфінарій "Немо"


Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення про відкриття судового провадження у справі київського дельфінарію "Немо".

Перше судове засідання відбудеться в найближчі дні, пише Лігабізнесінформ.

У якості відповідача виступить прокуратура Голосіївсього району, яку екологи звинувачують у бездіяльності і грубому порушенні закону про прокуратуру.

За словами директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка, позиватися до самого дельфінарію немає сенсу: оскільки "це не юридична особа, немає рації боротися з вітряками".

Екологи збираються довести в суді факт того, що прокуратура Голосіївського району не реагувала належним чином на звернення природоохоронних і громадських організацій, що наполягають на закритті дельфінарію. 

"Немо" працює в порушення багатьох законів і не має дозволу на свою діяльність від екоінспекції, санстанції, будівельної інспекції й пожежників. Він у будь-який час може згоріти або розвалитися, поховавши під собою сотні безневинних жертв-киян і гостей столиці. У басейні дельфінарію, що є розчином з екскрементів дельфінів і котиків, не можна купатися", - впевнений Борейко.

Пред'явники позову говорять, що районна санстанція винесла рішення про закриття "Немо", але керівництво дельфінарію його не виконало. Тоді санстанція звернулася за підтримкою в прокуратуру Голосіївського району, яка звернення санлікарів теж проігнорувала.

Представники еколого-культурного центру припускають, що дельфінарій "кришується" заступником столичного мера й має прямий стосунок до одеської фірми "Нерум", що утримує багато океанаріумів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ