В'їзд у Гідропарк та на київські острови буде платним?



Фото domik.net

Київська адміністрація ініціює введення платного в’їзду приватних автомобілів на територію Гідропарку та київських островів, що є зонами відпочинку.

Про це на засіданні Громадської гуманітарної ради заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, повідомляє УНІАН.

"Я буду пропонувати, щоб ми ввели платний в’їзд на острови. Тому що в нас сьогодні є зловживання. З одного боку, ми хочемо, щоб люди мали доступ, але з іншого боку – це зловживання машинами, які вторгаються у цей простір, і їх багато. А в нас потім немає коштів хоча б для того, щоб привести в порядок інфаструктуру", - сказав чиновник.

Звертаючись до членів Громадської гуманітарної ради, він зазначив, що якщо вони цю ідея підтримають, то питання можна буде виносити на розгляд Київради.

"Введемо такий платний в’їзд. Особливо це стосується Труханового острова, Гідропарку, наших 36 головних островів", - зазначив Мазурчак.

Він звернув увагу на необхідність відповідного облаштування вказаних міських зон відпочинку, але таким чином, що б це не заважало громадянам відпочивати, а сприяло покращенню умов відпочинку.

Як відомо, у квітні 2007 року Дніпровська райдержадміністрація ініціювала введення плати за в'їзд автомобілів на територію Гідропарку.

У березні 2007 року містобудівна рада Києва схвалила детальний план території Гідропарку з орієнтовною вартістю проекту 596,6 мільйона гривень.

Проект передбачав прокладання на території парку інженерних комунікацій, будівництво пішохідної алеї, спортивного залу, дитячого комплексу, паркінгу на 2,4 тисячі машиномісць.

У червні 2011 року Київська адміністрація планувала обмежити в'їзд транспортних засобів на територію парку культури та відпочинку "Гідропарк". Згодом мерія навіть видала розпорядження, яким заборонила в'їзд автомобілів на територію парку культури й відпочинку "Гідропарк" і Труханового острова.

Однак обіцяна інфраструктура збудована не була, машини, як заїжджали на острови, так і заїжджаюь, а в Гідропарку за це давно беруть гроші. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ