За отруєння 70 людей куркою-гриль нікого не покарали



Фото wallspaper.ru

У скандалі з отруєнням киян курми-гриль з "Великої кишені" поставили крапку. Винного не покарали, а компенсацію виплатили лише декому з постраждалих 76 осіб.

Про це пише "Комсомольська правда".

Винною в отруєнні покупців назвали завідувачку виробництва супермаркету.

"На суді було доведено, що порушувалися умови виробництва в магазині, і завідувачку цього напрямку визнали винною. Але обвинувачувана подала клопотання про застосування до неї закону про амністію. Ця жінка є постраждалою внаслідок Чорнобильської катастрофи, тому клопотання було задоволено", - розповів заступник прокурора Оболонського району Костянтин Дяденко.

Якби не амністія, жінку могли посадити на три роки із забороною займати різні посади.

У прокуратурі додали, що апеляцію подавати не збираються, тому що не було порушення закону при розгляді кримінальної справи, і відзначили, що винна в отруєнні людей досі працює в тому ж супермаркеті.

Серед людей, що постраждали від прострочених курей, одні наполегливо домагалися відшкодування збитку за шкоду, нанесений здоров'ю, а інші намагалися швидше все забути.

"З прокуратури мені приходив лист, де говорилося, що я маю право подати до суду й вимагати компенсації. Але я вирішила із цим не зв'язуватися, краще забути про все – нерви ціліше будуть", - сказала Ольга Логвин, яка їла гнилу курятину.

А от інша постраждала грошову компенсацію одержала.

"Суму назвати не можу, тому що обіцяла не говорити. Довести правоту мені допоміг чек, який ми зберегли, а також документи з лікарні про моє лікування", - сказала жінка. 

Як відомо, у червні 2011 року курами-гриль із супермаркету "Велика Кишеня" (Героїв Дніпра, 31) отруїлися 74 людини. Перевірка показала, що термін реалізації платха був прострочений.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ