Попов каже, що не виганятиме наметове містечко з Хрещатика


Київська влада не має наміру застосовувати силові методи для демонтажу наметового містечка прихильників екс-прем'єра Юлії Тимошенко біля Печерського райсуду в рамках підготовки до Євро-2012.

Про це заявив голова Київської адміністрації Олександр Попов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не будемо застосовувати якісь жорсткі заходи до тих, хто його (містечко) сьогодні організовує, хоча в нас є правові підстави це зробити, тому що все-таки сан-зона й для неї є певні вимоги", - заявив Попов.

За словами чиновника, Київська адміністрація зараз веде переговори з партією "Батьківщина" щодо цього питання.

"Якщо ми не досягнемо якихось позитивних результатів у плані демонтажу або перенесення містечка, то ми будемо просити їх хоча б привести його у відповідний нормальний санітарний стан і забезпечувати цей стан на строк проведення Євро-2012", - сказав він.

Раніше прес-служба ВО "Батьківщина" висловлювала побоювання, що столична влада може побудувати стіну, яка закриє наметове містечко на Хрещатику на час проведення Євро-2012.

Наметове містечко було встановлено біля Печерського райсуду в Києві на вул. Хрещатик після арешту Тимошенко 5 серпня 2011 року. На наметах були вивішені таблички, які говорять про те, що це приймальні народних депутатів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ