У Києві закривають єдину в Україні клініку для хворих на СНІД



Фото kp.ua

Клініка Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, що розташована біля Києво-Печерської Лаври, де лікуються пацієнти з діагнозом ВІЛ/СНІД та вірусними гепатитами, вже найближчим часом остаточно випише усіх хворих.

Про це йдеться у документах, фотокопії яких надіслала до УНІАН міжнародна громадська організація "Антивірус".

Виселення клініки ДУ "Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського" відбудеться згідно з дорученням Кабміну про виселення з території Лаври суб`єктів господарювання, діяльність яких не пов`язана з діяльністю монастиря та Києво-Печерського заповідника.

13 березня бюро президії Нацакадемії медичних наук постановило "упродовж двох тижнів виписати та у подальшому не проводити госпіталізацію хворих у відділення вірусних гепатитів та нейроінфекцій клініки Інституту, а за необхідності – перевести хворих до закладів охорони здоров`я Києва".

"За результатами розгляду пропозицій МОЗ відділення СНІДу з палатою інтенсивної терапії розмістити на базі клінічної лікарні нафтопереробної промисловості МОЗ до 20 травня 2012 року", - зазначено у документі.

У постанові дається доручення директору Інституту ім. Громашевського Віктору Марієвському не допустити звільнення або скорочення працівників відділення вірусних гепатитів та нейроінфекцій клініки на період капітального ремонту приміщень по вулиці Галицькій, 4 на Виноградарі.

Водночас, як пише "Комсомольська правда", приміщення в яке переселяють клініку потребує капітального ремонту, який триватиме близько року. Будівлю звели у 1946 році, і вже майже рік вона стоїть пусткою – її облюбували бомжі, вікна вибиті, фарба на стінах лущиться, у стелях діри, крани іржаві.

"У п'ятницю приїжджали будівельники. Побачили, що роботи багато. Потрібно підготувати проектну документацію, провести тендер… Може, у травні тільки візьмуться. Але й це ще не факт.  Звісно, перебиратися сюди – погана перспектива", - розповіла завгосп диспансеру Раїса Гаранькіна.

На ремонт будівлі виділили лише сім мільйонів гривень, водночас замінити в будівлі потрібно все: від перекриття, системи опалення  до вікон і сантехніки.

Сьогодні у клініці 5 відділень і 140 ліжок, які ніколи не пустували. Тут люди шукали допомоги, коли лікарі державних поліклінік і лікарень розводили руками й говорили: "Нічим не можемо допомогти".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ