Суд заборонив будівництво на Пирогова



Скандальне будівництво на Пирогова викликало не один протест

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київради про надання в оренду земельної ділянки забудовнику по вул. Пирогова, 2.

Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Уже не одноразово спеціальними комісіями та судами приймались рішення про те, що будувати в цьому місці не можливо. Про це, здається, знають всі, окрім забудовників", - сказала вона.

Депутат відзначила, що, на жаль, жодної гарантії, що це рішення суду буде реалізоване немає.

"Ми маємо безліч прикладів, коли суд виносив заборону на будівництво, але забудовники, не зважаючи на постанови, продовжували будівельні роботи далі", - заявила Меліхова.

Як відомо, забудовники на вул. Пирогова, 2 вже знищили сквер та фонтан на місці майбутньої будівлі. Крім того, через будівництво руйнуються три пам’ятки історії, які знаходять поруч.

У травні 2011 року з ініціативи прем’єра Миколи Азарова була створена Тимчасова комісія з перевірки об’єктів, що будуються в центральній історичній частині Києва на відповідність державним будівельним, санітарним та екологічним нормам.

Комісія встановила, що будівництво житлового будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пирогова, 2 ведеться незаконно. Однак, забудовника це не зупинило.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ