Авто банкіра обстріляли через невиплачені відсотки?


Заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка хотіли вбити з економічних причин.

Таку версію озвучили "Сегодня" у міліції.

За словами начальника головного слідчого керування МВС Василя Фаринника, основна версія слідства – професійна, зокрема економічна. Джерело у МВС розповіло виданню, що Дядечко врятувало чудо. Через хвору спину він розклав сидіння й практично лежав, у підсумку кулі пролетіли над ним.

Дядечко був одним з керівників скандального банку "Родовід", який потерпів крах, а внески людей виплачувала держава.

У 2008 році, коли розпочалася криза, частину внесків "Родовіду" перевели в банк "Союз". У НБУ тоді не заперечували, що засновники банку "Союз" близькі до власників "Родовід Банку".

Із приводу краху "Родовіда" Генпрокуратура навіть порушила кримінальні справи. Але в 2011 році викинувся з вікна бізнесмен Геннадій Піскун, якого в СБУ називали одним із ключових свідків у справі про виведення грошей з "Родовида".

Торік вкладники принесли в банк "Союз" величезні гроші — 1,22 мільярда гривень.

У самому банку пояснювали, що це стало можливим завдяки привабливим умовам внесків від 5 мільйонів. Голова правління одного з банків розповів, що саме депозити могли стати причиною замаху.

"Я думаю, що був не виплачений депозит. У нас ходять такі чутки. Людина дала банку $10 мільйонів, наприклад, а йому сказали, що поки грошей немає. Або відсотки не виплатили. Це часта ситуація, коли через депозит люди таким чином намагаються помститися або надавити", — розповів голова правління банку.

Як відомо, 19 березня в елітному селищі Софійська Борщаговка невідомі обстріляли "Мерседес" S 550, внаслідок чого постраждали троє осіб. Причому один з них — випадковий свідок, який у вкрай важкому стані перебуває в лікарні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ