На Святошині винищують ліс. ФОТО



Поблизу траси Київ-Житомир, неподалік від автокемпінгу "Пролісок" у Святошинському районі упродовж тижня триває вирубка лісу.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили читачі.

"На трасі іде вирубка лісу цінних порід! Ось уже тиждень якісь лісоруби валять ліс – в основному дуби. Що то за вирубка я не знаю, але вже точно не санітарна. Пилять під корінь і далеко не хворі дерева", - розповів читач Олександр.

Він додав, що стовбури відразу ж пиляють на шматки однакового розміру "і майже відразу вивозять".

 

"На обочині залишається в основному неліквід і соснові колоди. Водночас сухостій як стояв так і стоїть", - додав Олександр.

Його слова підтвердив й інший читач, уточнивши, що дерева винищують у 300 м від перетину траси з вулицею Ушакова масиву Новобіличі.

Вирубують ліс біля Новобіличів  

"20 березня близько 10.00 ранку на місці було близько 20 осіб з бензопилами і міліціонери патрульної машини, які скоріш за все складали протокол. Я з’явився на місце о 14.30. На території віддаленій від траси метрів на 50-70 лежали зрубані сосни", - розповів Сергій Кульпінський з Центру захисту тварин "Пес і кіт".

Дерева розрізають на колоди і вивозять

Він додав, що на час його приїзду багато повалених дерев вже встигли розпиляти надвоє чи на троє. Робітників по обіді вже не було.

"Це вже не перший випадок вирубування дерев у лісництві. Близько двох кілометрів звідси висушується озеро і ведеться якесь будівництво", - сказав Кульпінський.

На місці залишається лише неліквід

Він додав, що на цьому місці постійно харчується колонія білих чапель.

"Хочеться сподіватись, що винні будуть покарані, але впевненості немає",- сказав очевидець вирубки.

 На місці також з'явилась техніка. Без номерів

Фото Сергія Кульпінського

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ