"Київенерго" похвалилася, що цієї зими труби рвало лише 20 разів на добу


Кількість серйозних пошкоджень обладнання "Київенерго" взимку була удвічі менша, ніж торік.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, упродовж грудня-лютого кількість відмов обладнання так званої 2 категорії зменшилася до 5 проти 12 за аналогічний період 2010-2011 років.

"Тим не менше, кількість середніх та дрібних пошкоджень тепломереж в Києві складає в середньому близько 20 на добу", відзначили в "Київенерго".

У компанії наголосили, що фахівці налагодили процес оперативної ліквідації дрібних пошкоджень – ліквідація аварій на електромережах відбувалась упродовж 2-4 годин, аварій на тепломережах – не більше 24 годин.

"Безумовно, електричні та теплові мережі столиці потребують негайного оновлення. Наступна зима вимагає від нас серйозної підготовки. Та сьогодні у компанії немає можливості для залучення інвестицій необхідного масштабу в теплові мережі. Владі Києва необхідно якнайшвидше визначатись із джерелом інвестицій — чи то концесія, чи бюджет, чи будь-який інший шлях", - зазначив гендиректор "Київенерго" Олександр Фоменко.

Для довідки. Відмова II категорії стосується пошкодження основного устаткування станцій, котелень тощо, трубопроводу діаметром 500 мм і більше в опалювальний період, що призводять до перерви енергопостачання споживачів тривалістю від 12 до 24 годин.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ