"Лицарю" світить до 3 років тюрми за носіння ігрового кинджала


25 лютого столичні міліціонери затримали 24-річного одеського історичного реконструктора Ростислава Мірошниченка за носіння грального кинджала.

Як повідомляє портал "В городе", хлопець приїхав у Київ, щоб познайомитися зі столичними реконструкторами, з якими в травні він виїжджатиме на рольову гру.

"Знайомство учасників мало проходити у вигляді балу. У мене собою був середньовічний костюм, частиною якого був кинджал", - розповів Мірошниченко.

Міліція зупинила одесита на станції метро "Вокзальна". Спочатку його попросили пред'явити документи, а потім, завівши в кімнату міліції, почали обшукувати.

"Знайшовши ігровий, зроблений кустарним способом і незаточений ніж, міліція склала акт затримання за ч.2 статті 263: "Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів або іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу", відзначає видання.

Понятими при обшуку й складанні акту виступили самі співробітники міліції, що вже є порушенням.

"Співробітники МВС не можуть виступати понятими це незаконно. Міліціонери в даному конфлікті зацікавлені особи", — заявив юрист і громадський діяч Олександр Славський.

Ростислав бере участь у лицарських турнірах, реконструкції боїв. Фото picasaweb.google.com

Хлопця викликали на допит 3 березня.

"Слідчий запропонував мені визнати себе винним, пообіцяв, що я відбудуся адміністративним штрафом. Я говорю: "Я ж невинний", а він відповідає: "Тоді буде тільки гірше", - розповів Мірошниченко.

Нині хлопець знаходиться на підписці про невиїзд. Йому загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Тим часом інтернет-користувачі вже написали петицію міністрові МВС Віталію Захарченку, у якій вони вимагають закрити кримінальну справу проти Ростислава Мірошниченка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ