"Київенерго" почала відрізати світло і тепло боржникам


Київський інститут музики імені Глієра 20 березня відключать від теплопостачання, а 27 березня - від енергопостачання. Таке рішення прийнято через борги закладу за 2012 рік у сумі 138 тисяч гривень.

За словами  депутата Київради від "БЮТ-Батьківщини" Олександра Бригинця, затримання у платежах виникло через проведення тендеру на закупівлю послуг теплової та електроенергії, який закінчиться 31 березня. 

Інститут звернувся до "Київенерго" з прохання відтермінувати відключення мереж від опалення до 31 березня, коли Інститут зможе розрахуватися з боргом, в чому йому було відмовлено. Крім того навчальна установа повинна буде оплатити за послуги теплопостачання і за той тиждень, що буде відключена від тепла.

"Ситуація ускладнена ще й тим, що в Інституті несподівано відключили інтернет через аварію з мережами, які були зруйновані забудовою, тим, що через відсутність фінансування Інститут не лише не може оговтатись від недавньої пожежі, а й має загрозу займання вогню через незадовільний стан електромережі. Вирішити всі ці проблеми можна лише одним способом – вчасним фінансуванням. Але, на жаль, в бюджеті необхідна кількість коштів не передбачена", - наголосив Бригинець. 

Як відомо, 20 лютого в приміщенні навчального закладу (їдальня) Київського інституту музики імені Глієра через коротке замикання електромережі сталась пожежа. 

Раніше "Київенерго" попереджала, що може розпочти відключення бюржників від тепло- та електропостачання.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ