Яким буде вертолітний майданчик Януковича, не знає навіть головний архітектор



Фото Коментарів

Будівництво президентського вертолітного майданчика на Парковій алеї ведеться без документів. Проекту майданчика не бачив навіть головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Про це стало відомо на першому засіданні Тимчасової контрольної комісії Київради щодо забудови Паркової алеї, повідомив член комісії Олександр Бригинець.

За його словами, забудовник не надав Головному управлінню архітектури закінченого проекту будівництва, а до попереднього відомство мало зауваження.

"Тобто, що за об’єкт будується на схилах Дніпра, знають лише забудовники. Так званий "вертолітний майданчик" візуально більше схожий на торгово-розважальний комплекс, а не на дорогу чи міст, хоча земля відводилася під будівництво транспортно-інфраструктурного об’єкту. Можна припустити, що незаконно виділена земля використовується ще й не за призначенням", - наголосив депутат.

Бригинець пояснив, що земля для будівництва торгово-розважальних комплексів виділяється виключно шляхом проведення аукціонів. Без проведення аукціону земля надається у випадку будівництва транспортно-інфраструктурного об’єкту.

"У даному випадку ця норма могла бути використана забудовниками, щоб уникнути аукціону і зекономити на витратах. Крім того, земля цільовим призначенням "торгово-розважальний комплекс на Парковій алеї" ніколи не була б виділена. Потрібен був потужний політичний дах. Таким дахом став "вертолітний майданчик", - зауважив Бригинець. 

Депутат нагадав, що територія дніпровських схилів вздовж Паркової алеї Києва відноситься до особливо цінних земель – земель історико-культурного призначення – оскільки розташовується на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення "Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро". Така територія, згідно з законом, не підлягає забудові.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ