У Києві з дозволу влади процвітає "бандитизм з кіосками"


У нічний час у Києві хаотично встановлюють кіоски, незважаючи на протести городян. До таких наслідків привело рішення влади легалізувати всі тимчасові споруди, які до 1 червня заплатять пайові внески.

Про це пише заявила представник ініціативної групи киян Оксана Романюк, пише "Дело".

"Мій досвід і позитивний, і негативний одночасно. Позитивний у тому, що нам удалося не допустити встановлення МАФів у нашому дворі. Негативний у тому, що я сама відчула, що жителі Києва не можуть захистити свої права", - сказала вона.

Романюк додала, що мешканці зверталися у велику кількість установ у Києві, однак отримували відписки про те, що тимчасові споруди, які зможуть встановити до 1 червня, не підлягають демонтажу, якщо відповідають трьом умовам: перебувають не біля станції метро, не в радіусі 30 метрів від зупинок і не на території супермаркетів.

"Справа в тому, що МАФи встановлюють абсолютно хаотично, великими групами. Вони встановлюються на комунікаціях, на водоканалах, пожежних колодязях, лініях електропередач, на зелених насадженнях", - наголосила Романюк.

Вона нагадала, що нещодавно була аварійна ситуація в Деснянському районі, коли просто під кіоском прорвало трубу. Мікрорайон тиждень сидів без води, тому що потрібно було демонтувати кіоск, вирішувати всі ці питання.

"Традиційне встановлення кіосків супроводжується антисанітарією. Там не дотримуються елементарних санітарно-гігієнічних норм. Я не говорю про якісь туалети для підприємців або смітники — цього немає. Київ перетворюється в місто пластикових будок", - сказала Романюк.

"Зараз у Києві один за одним палять базари, а людей, які там працювали роками, змушують переселятися в ці будки й виживати. А ринки забудовуються. Усе поставлене в ім'я заробітку. Немає захисту інтересів жителів столиці", - підсумувала вона.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ