Екс-чиновник області обікрав багатодітні сім'ї на 5 мільйонів



Фото timetolive.ru

Прокуратура Київської області затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням екс-заступника голови обладміністрації, з вини якого багатодітні родини не отримали 5 мільйонів гривень матеріальної допомоги.

Колишнього чиновника обвинувачують у перевищенні службових повноважень та службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, повідомляє прес-служба відомства.

Внаслідок незаконних дій обвинуваченого низка багатодітних сімей, які проживають на території Київської області, не отримали матеріальну допомогу у розмірі 4,9 мільйона гривень для поліпшення житлово-побутових умов.

За вчинення зазначених злочинів, Кримінальним кодексом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від семисот п’ятдесяти до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На момент затвердження обвинувального висновку, відшкодовано 2,1 мільйона гривень заподіяних збитків, відзначили у прокуратурі.

Кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ