Мером Обухова буде "регіонал". ВІДЕО


На виборах мера Обухова переміг представник Партії регіонів Олександр Левченко за даними паралельного підрахунку голосів Комітету виборців України.

Згідно із підрахунками, за Левченка проголосували 38,6% виборців, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на голову правління КВУ Олександра Черненка.

За кандидата від "Батьківщини" Ганну Старикову проголосували 21,8%, за кандидата від партії "Удар" Анатолія Шафаренка – 17,7%.

Явка виборців склала близько 40,5%, у списки для голосування було внесено 28,6 тисяч виборців, вибори проводилися на 15 виборчих дільницях.

За словами Черненка, паралельний підрахунок голосів КВУ був проведений на підставі даних копій протоколів усіх 15-ти дільничних виборчих комісій, тому офіційні результати голосування практично не повинні відрізнятися від даних КВУ.

За даними комітету, істотних порушень при підрахунку голосів у виборчих комісій не було, хоча мали місце деякі ускладнення у зв'язку із присутністю при підрахунку голосів народних депутатів.

У той же час опозиція заявляє про грубі порушення під час голосування.

Зокрема, парія "Удар" повідомила, що представники влади намагалися не допустити до контролю за підрахунком голосів народних депутатів України, виштовхуючи їх із виборчих дільниць і порушуючи закон про статус народного депутата.

На відео: Депутат від ПР Петро Мельник намагається силою витіснити з дільниці депутата від НУНС Ірину Геращенко. "Я маю право! Це не жінка - це народний депутат. Я маю право, а ти не маєш", - сказав Мельник присутнім, які заступилися за жінку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ