Цього року Київ не затопить


Підтоплення Києва через вихід Дніпра з берегів цього року не буде.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на начальника Головного управління надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного.

За його словами, критична позначка, коли починається повінь, - 715 см, але в цьому році прогнозований рівень підняття води буде не вище 680 см.

Рівень води в Київському водосховищі дійсно не викликає побоювань: частина льоду біля дамби повністю розтанула, частина вже стала дуже крихкою.

За словами рибалок, які попри поганий лід, ловлять рибу у невеликій затоці поблизу дамби, рівень води за останні дні впав.

"Рівень води у Дніпрі в межах норми. Повінь ще не почалася. Її очікують наприкінці квітня. Але можемо сміливо говорити, що на території Києва жодних серйозних наслідків, пов'язаних з розливом води, не буде. Не затопить навіть ті території, які зазвичай в зоні ризику – приватний сектор на Осокорках чи Кончу-Заспу", - сказав начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

В Асоціації рибалок України підтверджують, що паводку не буде з двох причин.

"По-перше, сніг упав на суху землю, тепер, коли він тане, вода йде в ґрунт. Друге – ні Білорусь, ні Росія не очікують потопу. Добре, що і риба в цьому році не загинула. На мілководдях спостерігалося падіння вмісту кисню, але його вирівняли, робили лунки, ставили компресори", - розповів голова асоціації Олександр Чистяков.

Щоправда, екологи кажуть, що ще рано розслаблятися, мовляв, загроза паводку зазвичай настає наприкінці квітня – початку травня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ