Інвестори вклали в Київ $3,5 мільярда


Упродовж 2011 року в економіку Києва іноземні інвестори вклали $3,5 мільярда прямих інвестицій, що на 17,8% більше обсягів відповідного періоду попереднього року.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба мерії.

За його словами, загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, внесених у Київ, за рік зріс на 12% та склав $24,5 мільярда, що становить 49,6% від загальнодержавних обсягів. Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій у розрахунку на одну особу становить $8,8 тисячі.

"Також Київ посів 56 місце у рейтингу 100 найбільш шанованих міст світу, які мають найкращу репутацію, довіру та повагу. Це повинно стати позитивним сигналом для інвесторів як закордонних, так і вітчизняних", – зазначив Крамаренко.

Він наголосив, що наразі ведеться робота зі створення та забезпечення функціонування веб-сайту для презентацій інвестиційного потенціалу міста, широкого інформування іноземних партнерів і потенційних інвесторів про можливості інвестування у Київ.

Упродовж 2011 року проводилась робота із залучення інвесторів до реалізації будівництва четвертої лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина, автодорожніх тунелів, мережі перехоплюючих терміналів та паркінгів; будівництва сміттєпереробних та сміттєсортувальних комплексів, модернізація систем водопостачання і водовідведення тощо.

Також шукали інвестора для мобільного зв’язку та Wi-Fi у метрополітені, будівництва мультисервісної інформаційно-телекомунікаційної інфраструктури Києва, розвитку островів Дніпра тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ