Дарницьке озеро – на межі екологічної катастрофи


Озеро Сонячне на вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва необхідно очистити і впорядкувати, щоб уникнути екологічної катастрофи.

Про це заявив голова громадської організації "Союз власників житла Дарниці" Богдан Гребенюк.

"Озеро Сонячне завжди було популярним місцем відпочинку киян. Але з року в рік його екологічний стан погіршується. Вода навіть візуально виглядає брудною, береги вкриті сміттям. В минулому році купання в озері заборонили за бактеріологічними показниками, але люди продовжували відпочивати на Сонячному, незважаючи на заборони. Цього року з початком купального сезону здоров'я киян опиниться під загрозою", - сказав він.

Гребенюк додав, що наразі зібрано понад 15 тисяч підписів мешканців з вимогою до київської влади негайно вжити заходів з очищення та благоустрою озера Сонячне.

"15 березня, депутати Київради підтримали депутатське звернення. Зокрема, міськрада доручила профільним управлінням визначити обсяг необхідних робіт з відновлення екологічної ситуації та благоустрою території навколо озера, а також відновлення цієї водойми", - сказав Гребенюк.

До 30 березня має бути підготовлений проект відповідного рішення Київради з тим, щоб виділити необхідні кошти на очищення та благоустрій озера Сонячне.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ