Найдорожча квартира в Києві коштує $15 тисяч на місяць



Квартира на Лесі Українки

Жити в столиці завжди вважається престижно, але за престиж і зручності доводиться дорого платити.

Газета "Дело" разом з консалтинговою компанією Knight Frank склала рейтинг елітних орендованих квартир Києва.

Найдорожчі апартаменти здаються на Печерську. Дворівневий пентхаус на вулиці Шовковичній, площею 276 кв.м., пропонують за ціною $15 тисяч на місяць. Апартаменти цього об'єкта займають два верхні поверхи в 5-ти поверховому будинку з ліфтом.

 

На першому поверсі знаходиться вітальня, 2 спальні кімнати, кухня-їдальня, санвузол з душовою кабіною, на другому – три спальні кімнати із заскленою терасою, двома балконами й двома санвузлами, у кожному з яких гідромасажна ванна й гідромасажна душова кабіна.

У квартирі дизайнерський євроремонт, сучасні меблі. Також у будинку є бойлерна кімната, великі мансардні вікна, з яких відкривається вид на історичний центр столиці.

На другому місці за такою ж ціною ($15 тисяч на місяць) розташувався чотирирівневий  пентхаус авторського дизайну на бульварі Лесі Українки із системою "розумний будинок", клімат-контролем, незалежним енергопостачанням, опаленням і інтернетом.

Площа пентхауса становить 400 кв.м: на першому рівні знаходяться кухня-їдальня, вітальня з каміном, 2 балкони, гардеробна, спальня, кабінет, 2 санвузли, пральня. НА другому поверсі вітальня, балкон, 2 спальні, 2 санвузли, технічна кімната, на третьому – вітальня з діючим каміном, балкон, великий санвузол із сауною й спортзалом. У підземному паркінгу для автомобілів 2 машиноместа.

Замикає трійку лідерів 6-кімнатна квартира площею 230 кв. м на Печерську в елітній новобудові ЖК "Корона Печерська" на вулиці Панаса Мирного, яку можна орендувати за $12 тисяч на місяць. У квартирі виконаний дизайнерський ремонт, з використанням дорогих матеріалів. Житло укомплектоване дизайнерськими меблями й усією необхідною побутовою технікою від світових виробників. Квартира має функціональне зонування.

 

За словами старшого консультанта Департаменту професійних послуг і інвестицій Knight Frank Алли Куценко, попит у сегменті високобюджетної оренди можна охарактеризувати як стабільний і досить активний.

"Незважаючи на загальні негативні тенденції ринку житла, даний сегмент має власну групу забезпечених споживачів. У кількісному відношенні, попит, звичайно, непорівнянний з попитом на квартири економкласу. У даному сегменті завжди було небагато пропозицій і небагато клієнтів, адже еліта — це в першу чергу ексклюзивність, а не масовість", - додала вона.

Строки експозиції ліквідних дорогих елітних квартир у цей час у середньому становить 3-4 місяці. Однак на ринку існує низка квартир, які перебувають у пропозиції більше року, і причина очевидна — занадто завищена ринкова вартість. Практика показує, що зазвичай договір укладається на рік з можливістю пролонгації.

Дещо дешевше коштує дворівневий пентхаус також у житловому комплексі "Корона Печерська", але з меншою площею — 210 кв.м. За проживання в таких апартаментах просять $10 тисяч на місяць. Об'єкт виконаний з дизайнерським ремонтом, у квартирі сучасні меблі, побутова техніка, аудіо-відео техніка останнього покоління, фільтри проточної й питної води, бойлери на всі санвузли, водяний підігрів підлоги. Є 5 кімнат, їдальня, вітальня, 4 санвузли, 5 гардеробних. З вікон пентхаусу відкриваються чудесні види на весь історичний центр міста.

Житло в цій ціновій категорії, в основному, орендують власники українських лідируючих у своїй галузі компаній, чиновники, посади у великих іноземних компаніях, банківських і міжнародних держструктурах

Останнє місце в рейтингу дісталося трикімнатній квартирі вартістю $7,5 тисячі загальною площею 184 кв. м на 7 поверсі 15 поверхового нового елітного будинку біля Маріїнського о парку (вул. Грушевського).

 

У квартирі виконаний ексклюзивний дизайнерський ремонт із використанням дорогих сучасних матеріалів. Вітальня площею 60 кв.м., 2 спальні, 2 ванні кімнати й 2 санвузли, гардеробна. Апартаменти оснащені системами кондиціювання й безпеки, відеодомофоном. Усі кімнати мебльовані й укомплектовані побутовою технікою. Для автомобілів 2 є паркомісця в підземному паркінгу.

"Співвідношення іноземних і українських орендарів становить порядку 53 на 47 відсотків. Найбільше число запитів на пошук житла надходить від сімейних пар (60%), частка родин з дітьми становить 43%. Важливими критеріями вибору є видові характеристики квартири, великий метраж, гарне планування, дорогі меблі, оформлення в класичному стилі й зручне розташування", — підсумувала Куценко.

Усі фото Дела

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ