Скільки коштують киянам чиновники мерії?



Фото з сайту КМДА

На утримання чиновників Київської адміністрації на рік витрачається близько 170 мільйонів гривень.

Як пише "Комсомольська правда", найбільше коштів іде на зарплату працівників мерії – 149,25 мільйона гривень.

Так, голова міськадміністрації отримує 14 тисяч 196 гривень, заступники – від 8 тисяч (декому накидають ще кілька тисяч до ставки залежно від рангу держслужбовця), начальники управлінь – від 4,5 до 6 тисяч гривень (окремо передбачені доплати за вислугу років), а рядові співробітники мають намісять 1,7 – 3 тисячі.  

Середня зарплата в КМДА 6 тисяч 156 гривень на місяць.

У 9 мільйонів на рік обходиться забезпечення службовими автомобілями. Ця сума еквівалентна 4 тисячам 660 поїздкам на таксі на кожний робочий день (з урахуванням того, що в середньому проїзд по Києву коштує 50 гривень).  

На оплату комунальних послуг витрачають 8,26 мільйона гривень на рік. Така сума витрачається на послуги з опалення, водопостачанню й електрики 34 будинків, де перебувають апарат та управління міськадміністрації. На місяць виходить 688 тисяч 916 гривень.

2,65 мільйона на рік, або більше 7 тисяч гривень на день, витрачається на нагородження видатних людей мером і головою міськадміністрації.

483,5 тисячі гривень на рік коштують телекомунікаційні послуги – оплату інтернету, стаціонарного і мобільного зв'язку для співробітників апарату міськадміністрації.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ