Томенко за те, щоб Кличко ішов у мери Києва


Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко виступає за висування голови фракції "Удар Віталія Кличка" у Київраді єдиним кандидатом на вибори мера Києва.

Про це він сказав в ефірі "ТВi" 15 березня, повідомляють "Українські новини".

За словами Томенка, опозиційні сили дійшли висновку про те, що потрібно висувати єдиного кандидата на вибори столичного мера ще в 2008 році, коли на них переміг Леонід Черновецький.

Віце-спікер зазначив, що Кличко має найвищий рейтинг серед опозиціонерів, тому його має бути висунуто на цю посаду.

Водночас, додав Томенко, деякі члени команди Кличка сумніваються в доцільності його участі у виборах мера Києва й вважають, що вигідніше для нього було б балотуватися в депутати Ради, а потім у президенти.

"Тепер тільки потрібно його (Кличка) переконувати в тому, щоб він не відмовився від балотування, зафіксував свою команду, програму дій. І за таких обставин ми готові його підтримати. Ми не маємо дозволити собі ситуації, коли на вибори підуть 10 опозиціонерів, тому що за таких обставин зрозуміло, що при владі залишиться команда (Олександра) Попова", - додав Томенко.

Як відомо, раніше Кличко підтверджував свою готовність взяти участь у виборах мера столиці, а партії – у виборах Верховної Ради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ