Водні прогулянки на Дніпрі розпочнуться уже у квітні



За три тижні, уже на початку квітня, у столиці може розпочатися сезон прогулянок по Дніпрі.

Ціни на звичайні теплохідні прогулянки поки обіцяють залишити на рівні минулого року й готують нові розважальні програми, пише "Сегодня".

"Поки плануємо, що звичайна годинна прогулянка на теплоході буде коштувати 40 гривень. Стільки ж ми брали торік. Будуть і нововведення. Наприклад, спеціально для іноземців, які приїдуть, ми відкриємо новий вечірній маршрут по Дніпрі. Прогулянка, у яку буде включена романтична вечеря, буде тривати 2-3 години", - розповів директор судноплавної компанії Гідропарку Володимир Науменко.

Він додав, що під час вечірніх прогулянок гостей частуватимуть гарячими блюдами, смачними салатами і десертом.

"Коштуватиме цей маршрут близько $50 з людини", — розповів Науменко.

Інші річкові перевізники поки уточнюють ціни, але кажуть, що сильно вони не підвищаться. Тобто залишаться в межах 35-100 гривень, як було минулого літа.

Також обіцяють не піднімати розцінки й на водні розваги — прокат човнів, катамаранів, водних мотоциклів.

Водночас, за словами директора клубу "Наталка" Володимир Лихоузов, може подорожчати оренда прогулянкових катерів.

Зараз також обговорюється питання повернення річкового трамвайчика.

"Навігаційний сезон звичайно відкривається на початку квітня, але це залежить від погоди. Зараз вирішується питання про те, щоб передати причали в комунальну власність. Після того як це буде вирішено, будемо говорити про запуск річкового трамвайчика й формування нових річкових маршрутів. Попередньо необхідно упорядкувати існуючі причали й облаштувати нові "водні станції", - розповів заступник комерційного директора з розвитку водного транспорту Олександр Сарафонов.

Він додав, що мова, зокрема, йде про причали в Наводницькому парку, на Русанівській набережній, на Березняках, Осокорках, причалі "Дніпро" біля Московського мосту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ