Київрада просить Януковича приєднати Коцюбинське до Києва


Київрада просить президента Віктора Януковича приєднати селище Коцюбинське до Києва, щоб унеможливити знищення Коцюбинською селищною радою київського лісу.

За направлення такого звернення на засіданні 15 березня проголосував 91 депутат.

"Ми, депутати Київської міської ради, висловлюємо своє глибоке занепокоєння та повну незгоду з діями Коцюбинської селищної ради стосовно прийняття одноособових рішень, які стосуються змін меж селища Коцюбинське Київської області за рахунок земель, які відносяться до земель лісопаркового призначення Києва і обліковуються за КП "Святошинське лісопаркове господарство", йдеться у зверненні.

За словами депутатів Київради, Коцюбинська селищна рада у 2008 році прийняла рішення "Про перспективний план розвитку смт Коцюбинське", яким незаконно затвердила техніко-економічне обґрунтування розвитку селища, та виділила громадянам у приватну власність близько 100 га земель лісу, що належать столиці.

Згодом Коцюбинська рада звернулася до Київради з проханням погодити проект землеустрою щодо відведення Коцюбинській раді 3421,8 га земель за рахунок київського лісу.

"Доводимо до вашого відома, що селище Коцюбинське повністю користується комунікаціями та технічними мережами Києва, а це водопостачання, каналізація, дорожнє сполучення, кабельні мережі та інше", йдеться у зверненні.

"На підставі вищевикладеного та з метою недопущення розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель лісового фонду Києва та запобігання знищення лісових насаджень Біличанського лісу, просимо вас розглянути пропозицію Київради щодо приєднання селища Коцюбинське як територіальної одиниці до Києва", звернулися депутати до президента.

Іншим рішенням Київрада створила контрольну комісію, яка боротиметься за збереження Біличанського лісу.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ