Черговий будівельний скандал: на Борщагівці під вінами киян планують звести висотку


У Києві розгорівся черговий будівельний скандал – на вул. Булгакова, 9 (Південна Борщагівка) забудовник намагався встановити паркан і почати будівництво.

Як повідомляє "Сегодня", на невеликому майданчику хочуть звести 18-поверховий будинок з підземним паркінгом.

Будівництво заплановане на зеленій і пішохідній зоні і просто перед вікнами мешканців, у зв’язку з чим близько 500 місцевих жителів почали кидатися під машини, лягати на плити.

"Ми вже 3 тижні відстоюємо цей майданчик. Тут хочуть побудувати висотку. Якщо це станеться, то від наших вікон новий будинок буде на відстані лише 5 метрів. Тобто, нам закриють увесь білий світ. Ніде буде гуляти. Але ж отут мало не увесь масив збирається. Просто таких майданчиків в районі більше немає. Вони заберуть пішохідну доріжку, зупинку, дерева зріжуть", - розповіла  жителька будинку №9 Людмила Назаренко.

Люди, які лягали під техніку, заявляють, що будувати не можна й з інших причин.

"Під нашими будинками підземні води. Уявляєте, якщо впритул з'явиться висотка з підземним паркінгом, підніметься рівень ґрунтових вод і почне підмивати наші будинки. У людей підвали постійно затоплює. Це страшно. Звичайно, упадуть будинку, загинуть люди, скажуть, що нещасний випадок. Але ми боїмося", - говорять мешканці.

Тим часом робітники вже три тижні намагаються встановити паркан.

"Скинули 5 плит. Жінки лягали на них, і кричали, щоб піднімали з ними. Приїхала міліція. Один із правоохоронців заявив, мовляв, що ви не можете цих хворих порозкидати? Ми звернулися до Попова", - сказала жителька.

Водночас забудовник має усі необхідні документи – дозволи на будівництво були видані у  2007 році.

За словами заступника голови КМДА з архітектури й землі Михайла Кучука, усі київські чиновники тоді при Черновецькому підписали їм усі документи.

"Вони пройшли містобудівну раду. Але будувати тут не можна по нормах. Усі жителі проти, чергують ночами. Були масові скарги людей, я саме потрапив на протистояння охорони й мешканців. Можу сказати, що забудовник дуже грубо порушує державні будівельні норми, залазять на територію вже побудованих будинків, забирають пішохідні доріжки, знищують дерева", - сказав Кучук.

Він додав, що міська влада скасувала дозвіл на встановлення паркану і нині готує проект рішення Київради про скасування виділення цієї ділянки.

За даними видання, за забудовником стоїть син впливового чиновника.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ