Міхалков у Лаврі знімає фільм про Столипіна


У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбулися зйомки документального фільму Микити Міхалкова.

Як повідомляє сайт заповідника, відомий режисер зі знімальною групою прибув до Києво-Печерської лаври, щоб розпочати зйомку історичної документальної стрічки про державного діяча Російської імперії Петра Столипіна.

"Зйомки фільму проходять у рамках проекту, присвяченого проведенню року історії Росії та 150-річчю з дня народження славетного реформатора, похованого на території Києво-Печерської лаври біля Трапезного храму", йдеться в повідомленні.

Фото з сайту заповідника 

Як відомо, Петро Аркадійович Столипін (2 квітня 1862, Дрезден, Саксонія - 5 вересня 1911, Київ) - державний діяч Російської імперії. У різні роки займав пости повітового предводителя дворянства в Ковно, губернатора Гродненської і Саратовської губернії, міністра внутрішніх справ, прем'єр-міністра.

За його наказом війська й поліція жорстоко карали учасників селянських заворушень, до в’язниць у великій кількості кидали студентів і старшокласників-гімназистів, помічених в антиурядовій діяльності.

У російській історії початку XX століття відомий в першу чергу як реформатор і державний діяч. На Столипіна було скоєно 11 замахів. Під час останнього, вчиненого в Києві Дмитром Богровим, Столипін отримав смертельне поранення, від якого через кілька днів помер.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ