На усі станції метро чекає перевірка


Влада Києва має намір здійснити перевірку освітлювальних приладів та інших деталей і матеріалів, що можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, на усіх станціях метрополітену.

Про це заявив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний, повідомляє УНІАН.

За його словами, пожежа на станції метро "Осокорки" сталася через вибух лампи денного освітлення, після чого "пішла ланцюгова реакція і відбулось загоряння кабелю напруги".

Так 15 березня виглядають "Осокорки". Кажуть, запах горілого чути навіть на вулиці. Фото Сергія Ніколаєва з Facebook

"Був стрибок напруги або якісь інші причини, і було коротке замикання, через що одна із ламп вибухнула. І від цього пішла ланцюгова реакція – загорівся кабель, який подавав напругу на весь ряд освітлювальних приладів. Платформа довжиною 100 метрів, і зверху йде тисяча таких ламп, які загорілися", - сказав чиновник.

Він додав, що на станції спрацювала система пожежної сигналізації та система димовидалення. Завдяки пожежним машинам, які швидко прибули, пожежу було швидко локалізовано.

"Але від горіння і плавлення пластикового покриття на освітлювальних приладах було велике задимлення. Воно розповсюдилось на сусідні станції "Славутич" і "Позняки", через що їх було закрито для прийому пасажирів", - розповів Пшеничний.

Станом на ранок 15 березня станція "Осокорки" працює у звичайному режимі. Тимчасово на цій станції встановлено світлові гірлянди.

"Було вчора прийнято таке рішення, що метрополітен власними силами ремонтуватиме станцію. Вони сказали, що не потрібна допомога інших підрозділів міста", - зауважив Пшеничний.

За його словами, швидше за все, освітлювальні прилади будуть замінені на інші, більш сучасні і безпечні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ