За захопленням Лук'янівського ринку стоїть Пилипишин?



Фото Сегодня

Одне з найстаріших місць покупок киян Лук'янівський ринок опинився в епіцентрі скандалу. Згідно з рішенням Шевченківської райради, ринок приватизували.

А незабаром на його місці може розпочатися будівництво, пише "Сегодня".

"Скоро отут висотка буде", - сказав охоронець.

За словами заступника директора ринку Романа Ропотана, кілька років тому Шевченківська райрада на чолі з Віктором Пилипишиним продала ринок на аукціоні.

"Майновий комплекс Лук'янівського ринку продали всього за 7 мільйонів гривень, тоді як він оцінюється мінімум у 69 мільйонів", - розповів він.

Ропотан додав, що у 2006 році керівництво ринку звернулося до Пилипишина з проханням затвердити нові будови через райраду.

"Але він побачив, що в нас немає права власності, і без депутатів ми не можемо його одержати. Почалися торги. Ми говоримо, що ви не можете забрати, оскільки ми це будували, а вони говорили, що ви без нас не одержите право власності", - сказав Ропотан.

Він додав, що Пилипишин направив на ринок депутатів Київради.

"Ми повинні були з ними домовитися. Умови були прості: на їхню підставну особу наші акціонери повинні були віддати пакет у 50% акцій. У такому випадку – завтра буде рішення райради. Друга умова: ви даєте нам ваше підприємство і ми робимо з нашим спільне. Ми відмовилися, і пішли суди. Пилипишин завжди говорив, щоб ми швидше вирішували, а то продасть на аукціоні. У 2010 вони його провели", - сказав Ропотан.

Він наголосив, що керівництво ринку не сповістили і не запросили на аукціон, хоча це суперечить законодавству.

"Ринок був проданий своїй компанії. Ми готуємо звертання до президента, у прокуратуру", - сказав Ропотан.

Сам Пилипишин усе заперечує: "Я не хочу дурості коментувати. У 2006 році власники цього об'єкта хотіли списати його за копійки, як неіснуючий об’єкт. Райрада винесла його на приватизацію".

Прокуратура поки нічого не коментує із цього приводу.

Як відомо, 14 березня на територію Лук'янівського ринку увірвалися невідомі в масках і заявили, що є новими власниками ринку, керуючись рішенням суду.  Нібито в 2010 році вони купили весь ринок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ