Вибори в Києві пройдуть 15 липня?


Ситуація з проведенням виборів мера Києва проясниться до початку квітня, вважає голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"За наявною інформацією, вибори мають відбутися саме в липні i, найімовірніше, 15-го числа", - повідомив Черненко в інтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" в середу.

При цьому він нагадав, що, згідно з законом про місцеві вибори, Верховна Рада має ухвалити рішення про проведення таких виборів не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів. Таким чином, якщо виходити з того, що вибори мають відбутися 15 липня, то парламент має ухвалити відповідне рішення наприкінці березня - у першій половині квітня.

Черненко також нагадав, що, згідно з законом, виборча кампанія з місцевих виборів має розпочатися за 60 днів до дня виборів, тобто у такому разі – в середині травня.

Водночас народний депутат Юрій Ключковський (фракція "НУ-НС") вважає, що рішення про дату виборів мера Києва буде суто політичним.

"Це буде суто політичне рішення. Його буде ухвалено тоді, коли це буде вигідно", - заявив Ключковський.

Водночас він наголосив, що на сьогодні питання з датою місцевих виборів у Києві "є великою правовою загадкою".

Відповідаючи на запитання про те, які настрої в парламенті з цього приводу, депутат заявив: "У парламенті ситуації немає. Ця ситуація є в Адміністрації президента. I вигідна та дата, яка їм необхідна".

На думку Ключковського, вибори мера Києва мали проводитися в травні поточного року, виходячи з того, що попередні вибори відбулися в травні 2007 року.

Він також наголосив, що наразі залишається спірним питання, чи будуть це чергові чи позачергові вибори в Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ