Скандальні недобуди віддадуть обманутим інвесторам?



Один зі скандальновідомих недобудів - "Дніпровські вежі" на Троєщині. Фото skyscrapercity.com

Міністерство регіонального розвитку і будівництва вигадало, як зрушити заморожені будівництва з мертвої точки.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на міністра регіонального розвитку  Анатолія Близнюка.

Нині розробляються зміни в законодавство, що дозволять передати недобудоване житло людям, що вклали в нього гроші, щоб вони могли самі добудувати квартири й заселитися.

"Це їх власність, і вони в праві розпоряджатися своїми квартирами самі. Залежно від того, на якій стадії готовності об'єкт, будемо розглядати різні варіанти фінансової допомоги людям. Тобто держава буде допомагати закінчувати об'єкт", — сказав Близнюк.

Таку ідею підтримали і в мерії.  

"У тому, що недобудов так багато, є провина й держорганів. Це ж ми не встежили за всіма махінаціями забудовників, та й треба було думати, кому виділяти землю. Голова КМДА подав у Кабмін свої пропозиції, у яких йдеться про нашу готовність взяти на себе функцію замовника", — сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

Щоправда, місто готове співпрацювати лише з приватними інвесторами.

"Якщо в людини є квитанція з банку про оплату, тоді ми з ним будемо працювати за такою схемою. Для тих, хто просто здав гроші й потім залишився не при справах, будемо розробляти іншу схему роботи", — сказав Кучук.

За його словами, там, де забудовник визнаний банкрутом, як, наприклад, з комплексом на Сім'ї Сосніних, 4-а, доведеться чекати змін у законодавстві, .  

Приватні інвестори готові й самі добудувати будинки, але владі не вірять.

"Я купив квартиру на Сім'ї Сосніних за $74 тисячі і ні грошей, ні квартири. Були днями в КМДА, але нічого конкретного не почули. Ми вже не віримо в те, що влада допоможе", — розповів приватний інвестор Григорій.

Приватний інвестор "Дніпровських веж" на Троєщині Тетяна Шальман каже, що вже рік просить віддати один з недобудов.

"У нас зібралося 186 людей, готових добудувати один з будинків. Він практично готовий, і залишилося підвести комунікації. Приблизно рік ми просимо його передати нам, але марно", - сказала Тетяна. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ