Попов обіцяє захистити Пейзажку



Фото kiyevskiy-drug.livejournal.com

Київська адміністрація разом з небайдужими киянами та громадськими організаціями стане на захист Пейзажної алеї від забудовників.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

Він жорстко розкритикував будь-які спроби забудувати Пейзажну алею.

"Спроба знищити сквер на Пейзажній алеї – це варварське посягання на духовне і культурне надбання нашого міста. Ми разом з громадськістю зробимо все можливе, аби не допустити цієї забудови", – наголосив Попов.

Водночас фракція "УДАР" ініціює створення на найближчому засіданні Київради тимчасової контрольної комісії, котра займеться збереженням Пейзажної алеї та закликає депутатів вилучити у МЗС скандальну ділянку.

Про це заявив лідер партії Віталій Кличко, коментуючи рішення Вищого адмінсуду.

Він наголосив, що ця територія відноситься до буферної зони Софії Київської, де обмежено висотне будівництво.

Фракція "УДАР" у Київраді також звертається до Міністерства закордонних справ з пропозицією відмовитися від скандальної земельної ділянки за власною ініціативою.  

Як відомо, 13 березня Вищий адміністративний суд скасував рішення Апеляційного адмінсуду про заборону будівництва на Пейзажній алеї.

Варто відзначити, що Попов неодноразово обіцяв зупинити скандальне будівництво на метро "Театральна", однак попри заяви чиновника, будівлю звели, а згодом голова КМДА назвав її подарунком місту, в якому розміститься Музей історії Києва.

Також Попов обіцяв зупинити будівництво у буферній зоні Софії, на вулиці Гончара. Чиновник навіть сам приїжджав на місце, де роздавав обіцянки людям. Однак робота на Гончара кипить – будівлю вже почали склити. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ