Черновецький потай утворив комісію по узгодженню Генплану


Київрада затвердила персональний склад погоджувальної комісії для узгодження спірних питань між громадськістю і замовником Генерального плану міста Києва.

Незважаючи на те, що рішення було прийняте ще 1 грудня 2011 року чимало нібито членів цієї комісії дізналися про це лише у березні 2012 року зі ЗМІ.

"Про покладання на нас обов'язків членів комісії нам стало відомо із засобів масової інформації. До сьогодні представники міської влади нам офіційно не повідомили про входження у цю комісію, не оприлюднили графіку її роботи, порядку прийняття рішень, порядку звернень до неї громадян", - заявили активісти.  

Вони переконані, що включення їх до складу Комісії в такий спосіб, є спробою перекласти відповідальність перед киянами за затвердження незаконного проекту нового Генплану Києва з Київради – на головних борців проти Генплану.

Рішення Київради за підписом Леоніда Черновецького, так само як і додаток (зі списком членів комісії) за підписом секретаря міськради Галини Гереги, оприлюднені на сайті муніципальної газети "Хрещатик". 

До складу новоствореної комісії серед 55 осіб включені і активісти кількох громадських організацій, які активно виступають проти прийняття нового Генплану.

Такими виявились активісти організації "Національний екологічний центр України", "Київська ландшафтна ініціатива", "Інститут міста" та "Корпорація стратегічного консалтингу "Гардарика".

"Виходячи з того, що утворена Київрадою комісія, упродовж більше, як двох місяців не приступила до роботи, її завдання та статус не визначені жодним нормативним актом, а також ту обставину, що розробник та замовник проекту нового Генплану офіційно не надали жодної документації, що могла б бути предметом обговорення названої комісії, хочемо повідомити киян та Київраду, що не вважаємо себе членами комісії та не несемо жодної громадянської відповідальності за наслідки її діяльності", - заявили активісти.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ