Чиновники, які вкрали 23 мільйони на швидкісному трамваї, можуть уникнути покарання?



Володимиру Асадчому світить 12 років, однак його випусти під підписку. Фото kp.ua

Подільський районний суд Києва змінив запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд колишньому заступникові з будівництва КП "Київпастранс" Володимиру Асадчому і колишньому виконуючому обов'язки директора "Київміськбуду" Сергію Кущу у зв'язку зі станом здоров'я.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", вони є підсудними в кримінальній справі про розкрадання більше 23 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених на будівництво швидкісного трамвая в столиці.

"Суд приймає рішення, але, як ви пам'ятаєте, справа відома була, але виявляється люди зараз на волі за станом здоров'я, ті, які перебувають під судом зараз", - сказав начальник УБОЗ ГУ МВС у Києві Олександр Плужник.

За його словами, ці особи були організаторами злочинної групи, через яку "відбувався процес відмивання грошей на підставі фіктивних документів".

Плужник відзначив, що це не перше клопотання сторони захисту про звільнення підсудних з-під варти за станом здоров'я.

Однак начальник УБОЗ заявив, що за його інформацією, здоров'я дозволяло їм брати участь у судових засіданнях, перебуваючи під вартою.

Він також підкреслив, що колишні чиновники в ході як попереднього, так і судового слідства не відшкодували суму нанесеного збитку.

Як відомо, наприкінці липня 2010 року був арештований заступник директора "Київпастрансу" Володимир Асадчий, який нажився на реконструкції швидкісного трамваю. Його обвинувачували у розкраданні 30 мільйонів гривень. За розкрадання екс-чиновнику світить до 12 років в'язниці.

Тоді ж разом з Асадчим за ґрати відправився й виконуючий обов'язки директора "Київміськбуду №2" Сергій Кущ, що також підозрюється в розкраданні "трамвайних" грошей. 

Варто відзначити, що під час слідства було встановлено, що службові особи генпідрядних і субпідрядних організацій завищували ціни на будівельні матеріали й завдали шкоди на 30 мільйонів гривень.

До цього часу Асадчий і Кущ перебували у Лук'янівському СІЗО.

У справі також проходить голова Наглядової ради "Експериментального заводу залізобетонних шпал" Олександр Падалко, який наразі перебуває на підписці про невиїзд.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ