Попов просить суд заборонити будівництво на Гончара


Київська міська адміністрація просить Вищий господарський суд відновити заборону будівництва на вулиці Олеся Гончара, 17-23.

Як повідомляє прес-служба мерії, 7 березня КМДА подала касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного госпсуду від 5 березня, яка скасувала заборону на будівництво житлового комплексу на вул. Олеся Гончара, 17-23.

КМДА просить Вищий госпсуд скасувати постанову апеляційної інстанції та залишити в силі заборону Господарського суду Києва на проведення будівництва.

Як зазначено у касаційній скарзі, проведення будівельних та вишукувальних робіт на вказаному місці несе пряму загрозу пам’ятці архітектури – архітектурному ансамблю "Софія Київська".

Водночас фракція "Удар" Віталія Кличка переконана, що продовження будівництва на Гончара свідчить, що Олександр Попов майже не впливає на ситуацію в Києві.

"Сьогодні провладні політтехнологи намагаються сформувати Олександру Попову образ ефективного господарника, однак ми бачимо що ця ефективність – вигадана. Бо попри неодноразові обіцянки зупинити будівництво на вул. Гончара, незаконні роботи там і надалі тривають. Тож, або Попов не здатний ефективно керувати містом, або всі важливі рішення в столиці ухвалюють в інших кабінетах", - сказала заступник голови фракції Наталія Новак.

Вона наголосила, що будь-які спроби столичних чиновників перекласти усю відповідальність за продовження будівництва на суд є банальною маніпуляцією. Адже, як показують події останніх місяців, українські суди повністю залежні від позиції влади.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ