Активісти закликають киян стати на захист Софії


13 березня відбудеться акція захисту "Стань захисником Софії у суді" з метою зупинити будівництво на вулиці Гончара.

Як повідомляють організатори, під час акції небайдужі жителі зможуть написати власні заяви про вступ третьою стороною у справі, де прокуратура позивається до ТОВ "Інвестиційно-Будівельна Група" по об’єкту будівництва на вул. Гончара, 17/23.

"Ми не віримо у щирість намірів представників органів державної влади, адже через їх бездіяльність об’єкт будівництва росте, не зважаючи на рішення судів. Тому ми робимо символічний крок, заявляючи своє право захищати Софію від будівельного варварства – подаємо заявив про приєднання кожного з нас як третьої сторони у судовій справі", - заявили активісти.

Таким чином вони хочуть показати, що історична спадщина не байдужа для простих громадян і, що не будуть "просто так спостерігати за винесення смертного вироку для Собору Софії Київської".

Оскільки судове засідання заплановане на 15.00, то прийти писати заяви закликають на 14.00. Місце збору вул. Богдана Хмельницького, 44В. При собі потрібно мати паспорт.

Як відомо, забудовник – компанія "Інвестиційно-Будівельна Група" – уже четвертий рік поспіль зводить висотку поряд із собором святої Софії, попри заяви ЮНЕСКО та спротив громадськості.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ