Нове керівництво підвищило ціни у кінотеатрі "Ленінград"


Новий директор муніципального кінотеатру "Ленінград" підвищив ціни на квитки, скасував день пільгового показу та скоротив кількість сеансів.

Про це повідомив депутат Київради Олександр Бригинець з посиланням на профспілку кінотеатру "Ленінград".

За словами колективу, такі дії керівництва закладу призвели до зниження надходжень в бюджет кінотеатру, проблем із виплатою обов’язкових платежів та заробітної плати працівникам закладу.

"Місія муніципального кінотеатру "Ленінград" як культурного осередку Лівобережжя дуже особлива, адже він один з нечисленних кінотеатрів та культурних об’єктів Лівого берега. Завдання муніципальних кінотеатрів – це не лише показ кінофільмів, а й велика соціальна функція, яку "Ленінград" через зміну керівництва, втратив", - наголосив Бригинець.

Депутат розповів, що місяць тому ціни на квитки були встановлені від 15 гривень, а за час керування нового директора підвищились до 40 гривень. При цьому, були скасовані дні пільгових показів, внаслідок чого за минулий тиждень кінотеатр відвідали лише трохи більше 300 осіб.

"За попереднього керівництва показники відвідуваності кінотеатру за місяць сягали 25 тисяч глядачів (січень)", - додав Бригинець. 

Депутат нагадав, що на засіданні комісії Київради з питань культури та туризму представники Головного управління культури підтвердили, що новий директор Андрій Цвєтков, якого призначили без проведення конкурсу і згоди колективу, має авіаційну освіту та не має досвіду роботи в галузі культури.

Колектив кінотеатру вважає, що призначення нового керівника призведе до перепрофілювання кінотеатру, де головними стануть не кінопокази з найдешевшими в місті квитками, а ігрові автомати тощо.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ